Serbian English Macedonian Russian
Nov 03

ПРЕДСЕДНИК ДПСМ, ИВАН СТОИЛКОВИЋ, ПРИСУСТВОВАО ОСВЕЋЕЊУ ХРАМА СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИТОШЕВЦУ

 naslovna ivan i irinej

blanck

 

Дана 30. октобра Његова светост Патријарх Српски Господин Иринеј извршио је освећење Храма Свете Петке у Витошевцу близу Ражња. Тим поводом присуствовали су бројни верници из земље и иностранства.

Освећењу је присуствовао и Председник ДПСМ,  Иван Стоилковић. У срдачном разговору који је уследио на епархијској свечаности, господин Стоилковић упознао је Патријарха са актуелним проблемима Срба у Македонији.


                                        sveta-petka-paraskeva   sv_petka_vitosevac

                                        img_1823   img_1819

 

 

Молитва преподобној мати Петки - Параскеви


Равноангелна мати наша, која си се одрекла себе, примила крст и посла за Христом Богом нашим у светим делима живота свог, и у сузама, посту и молитвама приближила се Спаситељу Христу Богу, учини нас христољубивим. Предај нас Богу равноангелним молитвама својим и на судњи дан заодени нас у чистоту да би пред светим арханђелом Михајлом душа наша чула речи благодати Бога свог. Помоли се Богу за милост Избавитеља нашега - којега се раном исцелисмо милошћу Јединосусне Истине, и за речи утехе народу своме. Да пут нас укрепи у достојању. Да не слушају синови човечији речи незнабожаца који су се уздигли у земљи овој са хлебом који затире и убија душе, не признајући Господа, оних који проламају света надања наша и васпитавају децу у незнању, оних који "ждеру душе, отимају благо и драгоцене ствари , умножавају удовице", и не "разликују свето од оскрнављенога, и нечисто од чистога не распознају". Врати их назад да им се не суди крвљу и камењем и проклетством. Света мати наша, моли се за нас.
Слава Оцу и Сину и Сцветоме Духу и част достојној равноангелној Матери  Параскеви, сада и увек и у све векове.
 

 

Амин

 
   

 

 
blanck
Автор: InDesign™
Печати PDF

glas_rusije_logo12

Глас Русијe

на српском језику

Међународни радио

Србија

Глас Америке

на српском језику

2010 © InDesign™. Сите права се задржани.